Anfi del Mar

HERE YOU SEE PICTURES FROM ONE OF THE WORLDS LEADING TIMESHARE RESORTS, ANFI DEL MAR, GRAN CANARIA

Dette er ferieanlegget Anfi del Mar i Arguineguin, Gran Canaria. Mannen bak dette helt unike
anlegget er industrimannen og grunderen Bjørn Lyng fra Leksvik i Nord-Trøndelag. Tenk deg
at for få år siden var dette området en øde vik med forrevent gråfjell rett opp fra havet.

Det var her jeg fikk følelsen av å vandre inn i paradiset!

Når du vandrer inn i anlegget får du en følelse av å vandre inn i Paradiset. Ikke bare er det vakkert - du får også en unik følelse av stillhet, trygghet og ro. At dette er et 5-stjerners fritidskompleks behøver du ikke å vite - du føler det på atmosfæren!
På bildet til høyre ser du innover mot Patalavaka- bukta. Det er i dette området den norske skolen
befinner seg. Flere bra hoteller ligger som perler på en snor innover mot selve byen Arguineguin. Et bilde tatt fra parken foran Monte Anfi viser dette. Den norske
sjømannskirken befinner seg også i dette området.

Denne presentasjonen av Anfi del Mar er laget av Knut Arnold Rosvold

Copyright tilhører Knut Arnold Rosvold.

Til og med en svært så norsk sildrebekk er gjenskapt i dette tørre tropiske landskapet. Riktignok er vannet avsaltet havvann, men det visuelle inntrykket og følelsen av at dette er en riktig fjellbekk er sterk.

De parkmessig anlagte grøntarealene er i likhet med alt annet imponerende. Mange hundre arter av planter og trær omslynget av kilometervis med gangstier fyller de kompakte parkene. Innimellom er det anlagt svømmebassenger og andre installasjoner for miljø og rekreasjon. Disse områdene er avstengt for andre enn medlemmene.
Øya på dette bildet er som alt annet menneskeskapt. Den er faktisk hjerteformet, hvilket selvfølgelig har sin historie. Her kan feriestedets gjester vandre hånd i hånd i fredlige, romantiske omgivelser. Dette er også stedet for en piknik i det grønne. På utsiden av øya er det også en marina.

Badestranda er helt unik. Den hvite sanden er faktisk importert fra Karibien. Som i Norge har også Spania sin "strandlov", noe som innebærer at du kan benytte stranda selv om du ikke bor på Anfi del Mar. Et sted som dette har selvfølgelig også massevis av tilbud og aktiviteter alle syv dager i uken.
Dette er litt av utsikten fra en leilighet i det øverste komplekset, Monte Anfi. I bakgrunnen ser du den egentlige fiskerlandsbyen Arguineguin. Selve leilighetene er som seg hør og bør utstyrt for all tenkelig bekvemmelighet, fra oppvaskmaskin og mikrobølgeovn til ostehøvel. For en nordmann er det greit å vite at alle norske TV-kanaler er tilgjengelig på et moderne stort apparat.   

Slik tar anlegget seg ut sett fra Patalavakabukta. Inntrykket av at dette er en grønn oase er overveldende. Denne delen av øya har ca. 340 soldager uten regn pr. år. Uten menneskers hjelp ville det bare vært ørken - eller riktigere: fjell!
Når du befinner deg på veien mellom Arguineguin og Puerto Rico er dette det du ser av Anfi del Mar. Det er en del av det første byggetrinnet, Anfi Beach, fra 1992. Man kan trykt si at det føyer seg godt inn i landskapet.

TAKK FOR AT DU TOK DEG TID TIL Å BESØKE DENNE SIDEN!

Anfi del Mar drives etter prinsippet timeshare. Timeshare har ikke hatt noen positiv klang i Norge, muligens på grunn av manglende lovverk og mange useriøse aktører. Det er absolutt ingen grunn til å gi Anfi del Mar et slikt negativt stempel.

Timeshare i dag har også langt mer fleksible ordninger med hensyn på tidspunkt for ferien - du kan på visse betingelser flytte, bytte og samle opp. Du kan også ordne deg slik at du kan ta ut ferien på et annet tilsvarende anlegg et annet sted i verden, eller du kan reise på cruise.

Du kan jo gjøre som det står på reisevesken: Kom og se Anfi. Du får sikkert et tilbud, og i mellomtiden får du kanskje også bo virkelig herskapelig. For nærmere opplysninger: www.lyng.no

Den ansvarlige for denne siden er også født leksværing, som herr Bjørn Lyng. For øvrig uten sammenligning.

Tilbake til Knut's hjemmeside          Til Anfi's hjemmeside